Blog

7 ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Όταν κανείς ξεκινάει μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, το τελευταίο πράγμα στο οποίο επικεντρώνεται είναι η αποτυχία. Όταν όμως εντάξεις και αυτή στο πλάνο που θα δημιουργήσεις, σίγουρα θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα σε κάνουν να γνωρίζεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον σου.

 

Οι 7 λόγοι είναι οι εξής:

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.

Είναι κίνητρο σου το να ξεκινήσεις μια επιχείρηση με μόνο γνώμονα το κέρδος ; Πιστεύεις ότι ξεκινώντας μια επιχείρηση θα έχεις περισσότερο χρόνο με φίλους και οικογένεια ; ή ότι δεν θα δίνεις λόγω σε κάποιον ανώτερό σου ; Αν δεν έχεις σκεφτεί τα παραπάνω, μάλλον θα πρέπει να εξεταστούν.
Από την άλλη αν ξεκινήσεις με τα παρακάτω , ίσως υπάρξουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης :

Έχεις πάθος και όρεξη για αυτό που κάνεις, το πιστεύεις πραγματικά, πάντα με βάση την εμπειρία ή τις αντίστοιχες σπουδές σου.
Υπάρχει το κεφάλαιο και σαφώς οι προϋποθέσεις εισροής χρημάτων για ένα μεγάλο διάστημα στην επιχείρηση.
Έχεις υπομονή, θετική στάση απέναντι στα γεγονότα της αγοράς με οικονομική κρίση.

Οι αποτυχίες δεν σε ρίχνουν. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και προχωράμε μπροστά. Ξαναχτίζουμε ανχρειαστεί αυτό που απέτυχε.
Θα πρέπει να υπάρχει δημιουργικότητα και πειθαρχία στις απόψεις και τις επιχειρηματικές αντιλήψεις μας.
Να συμπαθείς και να έχεις ικανά στελέχη και συμβούλους που θα καθοδηγούν την διαχείριση και τα έξοδα. Το πιο σημαντικό πράγμα πλέον, είναι η διαχείριση του ταμείου της επιχείρησης.

ΦΤΩΧΟ MANAGEMENT
Πολλές εταιρίες αποτυγχάνουν λόγω έλλειψης του Management. Ιδιαίτερα οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που δεν προσλαμβάνουν ειδικούς συμβούλους. Ένα ξεκίνημα θέλει οικονομικό πλάνο, στόχους πωλήσεων, προβολή του προϊόντος ή της υπηρεσίας μας και ασφαλώς προσωπικό με ιδιαίτερες δυνατότητες διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.
Μην ξεχνάμε ότι ένας manager πρέπει να είναι ηγέτης, που θα δημιουργεί και θα προωθεί συνέχεια το κλίμα της επιχείρησής του. Ένας καλός ηγέτης άλλωστε είναι και στρατηγικό μυαλό, που βλέπει καθαρά και ρεαλιστικά το μέλλον.

ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που ξεκινάνε εταιρία χωρίς υψηλό κεφάλαιο με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε δανεισμούς. Αυτό σαν αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει την επιχείρηση σε αδιέξοδο.

Είναι αδιανόητο να ξεκινάμε κάτι χωρίς προϋπολογισμό παγίων, εξόδων προσωπικού και απροόπτων. Είναι σημαντικό το κεφάλαιο και το αποθεματικό μας να καλύπτουν πρώτα τις ανάγκες τις επιχείρησής μας και μετά τις δικές μας.

ΠΟΥ, ΠΟΥ, ΠΟΥ (ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ)
Καθοριστικό σημείο είναι το που θα βρισκόμαστε. Αναλόγως το τι θα δημιουργήσουμε, υπάρχει και το αντίστοιχο σημείο που θα πρέπει να έχουμε την έδρα μας.
Παράδειγμα :

Που βρίσκονται οι πελάτες μας
Αν είμαστε κοντά σε parking, μετρό, λεωφορεία
Που βρίσκονται οι ανταγωνιστές μας
Κατάσταση ασφαλείας μαγαζιού ή κτηρίου
Έρευνα αγοράς για την αγοραστική δύναμη της αγοράς που βρισκόμαστε

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (BUSINESS PLAN)
Χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης επιχείρησης, μεθοδευμένο, στοχοποιημένο και με οικονομικά δεδομένα, είναι σχεδόν ‘’εγκληματικό’’ το να προβούμε σε νέα εταιρία.

ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΣΤΟΧΟΙ, ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
-ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ (HR)
-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ – ΠΑΓΙΑ – ΑΠΡΟΟΠΤΑ – ΜΙΣΘΟΙ – ΔΗΜΟΣΙΟ (ΦΠΑ, κτλ)
-ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
-ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΣΟΔΩΝ
-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

πολλοί είναι οι νέοι επιχειρηματίες που αποβλέπουν στο πως θα αναπτυχθούμε άμεσα. Συγκρατηθείτε, με ήρεμες και σταθερές κινήσεις όλοι αναπτύσσονται σταδιακά. Αρκεί η επιχείρηση να είναι υγιείς στα οικονομικά της μεγέθη.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ INTERNET
Αν ξεκινήσει κανείς μια επιχείρηση πρέπει να έχει siteστο internet.
Το μέλλον μιας επιχείρησης ή οποιασδήποτε υπηρεσίας κρίνεται από το internet πλέον. Με το ξεκίνημα μιας νέας δραστηριότητας θα πρέπει να έχει προβλεφθεί και μια ιστοσελίδα με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας.

Θυμηθείτε ότι χωρίς ιστοσελίδα, ίσως χαθούν αρκετές δουλειές ή πωλήσεις.

Original Άρθρο: Γεράσιμος Τζαμαρέλος, Ph.D

Tags:

About

Logo LogistorΔίνουμε λογιστικές Λύσεις σε νέους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις.

©2024 Logistor.gr | All Rights Reserved. Αρ.Γ.Ε.ΜΗ: 166225203000 Designed By Gerasimos Tzamarelos.

Search